Een heerlijk chocolade-koffie cake voor een koffieochtend, ladies circle of workshop matinee
Nodig:
200 gr zachte boter
1 theelepel bakpoeder (Oetker)
85 gr cacoa poeder (Blooker)
140 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr licht bruine basterd suiker
4 eieren
2 eetlepels melk
Voor de vulling en de bovenlaag
500 gr mascarpone (Galbani)
85 gr licht bruine basterd suiker
2 eetlepels hele sterke koffie (Instant)
100-150 gr poedersuiker
koffieboontjes of ander decoratie materiaal
rood lint voor de onderkant
1. Verwarm je oven op 180C en spray en beleg 2 ronde bakvorm van 20cm.
2. Zeef de bloem en de bakpoeder boven een grote kom en doe dan alle andere ingrediënten erbij. Mix heel goed totdat alles is gecombineerd.
3. Verdeel het beslag evenredig over de 2 bak (spring) vormen. Bak de cakes in 25-30 minuten af of totdat je cake prikker er schoon uitkomt.
4. Laat de cakes 10 minuten in de vorm staan. Haal ze er dan uit, verwijder het papier en laat ze compleet afkoelen op je cake rooster.
5. In een andere kom mixen we de mascarpone en de bruine suiker samen. Doe langzaam de koffie erbij. Doe de poedersuiker erbij en mix goed. Gebruik de helft van dit mengsel om de cakes samen te sandwichen. Doe de andere helft er bovenop en eventueel als je dat wilt ook de randen.
6. Versier naar hartelust!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten