vrijdag 20 november 2015

Chocolade Cakes met Kerst stokjes/Candy Cane uit de Kitchencourt Lane Bakery


Zoals je op de foto kunt zien is dit recept voor 3 cakes. Je kunt ze grappig inpakken en als kadootjes weggeven.



Nodig:

55 gr zachte boter
330 gr licht bruine basterd suiker
4 eiwitten
2 eieren
180 ml sterke koffie
125ml of 125 gr vanille yoghurt
60 ml koolzaadolie
1 eetlepel  ! vanille extract
1/4 theelepel peppermint extract (als je het kunt vinden)

490 gr patent bloem
90 gr blooker amsterdam cacao
1 en een 1/2 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout
350 ml karnemelk
150 gr chocolade stukjes, maar strooi dit dan gelijkmatig over de al 3 gevulde vormen en roer er zachtjes doorheen.

Bovenlaag:
60 gr witte chocolade, gesmolten, au bain Marie
3 ( grof en fijn) gebroken Candy Canes (Kerst stokjes)(Xenos)

1> Verwarm je oven op 180C. Spray en bekleed 3 cakevormen met bakpapier.

2> In een grote kom mnegen we de boter en de suiker totdat het broodkruimels lijken. Doe de eiwitten, eieren, coffee, yoghurt, olie en extracten erbij en mix met je handmixer totdat alles goed is gecombineerd.

3> In een andere kom mengen we de bloem, cacoa, baksoda en het zout. Voeg dit om en om samen met de karnemelk aan het bruine suiker mengsel toe en mix goed om.

4> Giet het mengsel in je cakevormen en strooi er gelijkmatig de chocolade stukjes doorheen. (Ik heb er ook nog wat Belgische witte chocolade stukjes doorheen gedaan).

5> Bak de cakes 50-55 minuten of totdat een saté prikker er schoon uitkomt. Laat de cakes 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je ze op je cakerooster zet om verder af te koelen.

6> Druppel nu de gesmolten chocolade over de cakes heen in een wiegende beweging. Besprenkel daar dan de gebroken Candy Canes overheen.


                                                        




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...