Dit is zeker geen droge cake en heeft geen extra boter nodig. Hij kan makkelijk in de ijskast bewaard worden.
Nodig:
1 sinaasappel
150 gr zachte boter
150 gr licht bruine basterd suiker
175 gr wortel (julienne zakjes AH 150 gr)
2 eieren (L) geklopt
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 afgestreken theelepel bakpoeder (oetker)
1/2 theelepel koek en speculaas kruiden
ongeveer 1 eetlepel melk
Voor de glans: 2 eetlepels heldere honing (basic ah)
1. Verwarm je oven op 180C. Spray en bekleed je cakevorm met bakpapier.
2. Rasp de sinaasappel op de fijn-stand. Snijdt het witte weg en snijdt hem dan in dunne plakjes. (Voor straks).
Doe de rasp in een grote kom en doe de boter, suiker, wortel, eieren, meel, balpoeder en kruiden en mix heel erg goed totdat alles mooi is gecombineerd. Voeg als je het nodig vind de melk er aan toe om het makkelijker gietbaar te maken. Giet het in je gereedstaande cakevorm.
3. Bak het geheel in je voorverwarmde oven. Een uur ongeveer, totdat hij stevig aanvoelt. Haal de cake uit de oven en leg in een vorm naar keuze de sinaasappel schijfjes. Borstel nu voorzichtig 2 eetlepels honing erover en zet de cake nog 15 minuten in de oven, of totdat je cakestester er schoon uitkomt. Laat de cake een aantal minuten in de vorm afkoelen voor je hem op je cakerooster verder laat afkoelen.
"Bak Ze"!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten