woensdag 18 februari 2015

Banaan, Maanzaad en Griekse Yoghurt Traybake



Vandaag heb ik een heerlijk nieuw recept uitgeprobeerd. Luchtig en superzacht met een smeuïge koffiebotercréme.
Van deze traybake kunnen er zeker 12-15 personen van snoepen.

Ingrediënten:
115 gr zachte ongezouten roomboter
200 gr fijne kristal suiker
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
280 gr patent bloem
2 theelepels baksoda (niet te verwarren met bakpoeder)
1/2 theelepel zout
3 medium of 2 grote zeer rijpe bananen
1 theelepel Blauw Maanzaad
200 gr Griekse yoghurt (deze is wat steviger)
Je kunt ook Sour Cream gebruiken

Voor de koffie crème laag:
80 gr zachte boter
360 gr poedersuiker (in 1 bus zit 250 gram)
2 theelepels Instant koffie
2-3 eetlepels melk
Een vers banaantje voor de versiering 

1. In een grote kom mengen we de zachte boter met de suiker totdat het licht en pluizig is. Doe nu de eieren er 1 voor 1 bij en mix na elke toevoeging door. Doe de vanille extract erbij. Combineer in een andere kom de bloem, baksoda en zout. Voeg dit om en om toe aan het eiermengsel met de geprakte bananen en de yoghurt. Wel goed blijven mixen tussendoor en na elke toevoeging. Verwarm je oven tot 180C voor.

2. Giet het mengsel in je bakvorm, een wat diepere bakplaat van 33 x 23 cm in omvang. Ingespoten met bakspray en belegd met bakpapier als je dat wilt. Bak het geheel af in zo'n 35-40 minuten, of totdat je cake tester er schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen op je cake rooster.

3.  Doe de koffie bij de melk en roer goed om. Voor de koffie crème laag mengen we de zachte boter en de poedersuiker met de koffie totdat het smeuïg is. Smeer dit over de afgekoelde cake.

Lekker hoor, hij is goed gelukt. Deze traybake is ideaal voor onze koffieochtenden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...