dinsdag 24 februari 2015

Kaneel, Rozijn, Chocolade Boerencake uit Oklahoma (zonder boter)


Dit recept is voor 2 boerencakes:

Ingrediënten:

560 gr patent bloem
400  gram fijne suiker verdeeld
2 theelepels baksoda
1 theelepel zout
2 eieren
500ml karnemelk
125 ml koolzaadolie
75 gr rozijnen blank of donker
3 theelepels gemalen kaneel
( ik heb een handje chocolade stukjes in het beslag gegooid)

1. Verwarm je oven voor tot 180C. Spray of beleg je 2 cakevormen met bakpapier. In een grote kom combineren we de bloem, 300 gr van de suiker, soda en zout. In een kleine kom mengen we de eieren, karnemelk en olie. Doe alles door elkaar en vouw de rozijnen er doorheen. (Ik heb er ook nog wat stukjes chocolade doorheen gegooid)Combineer de laatste grammen suiker met de kaneel en zet opzij.

2. Verdeel de helft van het beslag in je cakevormen. Strooi de kaneelsuiker erover. Verdeel de rest van je beslag in je cakevormen en de rest van de kaneel suiker. Snijdt er met een mes doorheen om een krul te verkrijgen.

3. Bak de boerencakes in 55-60 minuten af of totdat je caketester er schoon uitkomt. Laat ze 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je ze verder laat afkoelen op je cakerooster.

Snijdt als je gaat serveren lekkere dikke plakken evt. met een dikke laag roomboter erover!

                                  "Bak Ze" !!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...