zaterdag 11 juni 2016

Midsomer Aardbeien Dessert uit de Kitchencourtlane Bakery

Dit is een heel makkelijk recept gebaseerd op de Poir Anjou


Boodschappen:

50 gr gesmolten boter
275 gr verse aardbeien ( en /of gemengd met blauwe bessen)
75 gr patent bloem
1 bolle theelepel bakpoeder
75 gr fijne kristal of basterd suiker
2 eieren alvast geklutst
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels abrikozenjam voor de glans

Poedersuiker voor de sier
Créme Fraîche of slagroom erbij serveren

Doen:

Verwarm je oven voor op 180C en bereid je grote springvorm voor.
Zeef de bloem en de bakpoeder in een kom en doe daar de suiker en een beetje zout bij.
Doe de eieren en de boter erbij.
Goed mixen. Roer met een spatel voorzichtig de aardbeien erdoorheen.
Vul je bakvorm en bak af in 35-40 minuten totdat het mooi goudbruin is en je caketester er schoon uitkomt.
Plaats de cake in de vorm op je cake-rek en laat het iets afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Haal voorzichtig het bakpapier eraf.
Voor de glans doen we de jam in een pannetje met 1 eetlepel water. Borstel dit warm over de cake.
Serveer warm als het mogelijk is.

En met créme fraîche ernaast of slagroom.

                                  Bak Ze!

Oh en vergeet niet Conny Bakes te "Liken" op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...