maandag 20 juni 2016

Perzik Amandel Plaattaart uit de Kitchencourtlane Bakery







Makkelijke plaattaart met verse perziken of gewoon uit blik. Een mixer is niet nodig. Wel een houten lepel!

Wel nodig:

250 gr ongezouten boter ( 1 pakje)
300 gr lichtbruine basterd suiker
1 theelepel vanille extract
3 grote eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr amandel meel
2-3 rijpe perziken (of uitgelekt uit blik)
Ontpit- gehalveerd, in stukken van 3-4 kwartjes
Handvol amandelschaafsel

Bus poedersuiker



1. Je bakblik van ongeveer 20 x 30 cm invetten met boter (of bakspray van Baukje) en bekleden met bakpapier. Je oven voorverwarmen tot 180C. Laat de boter langzaam smelten in een steelpan. Laat dan 5 minuten afkoelen. Doe de suiker, vanille en de eieren erbij en roer het goed om met een houten lepel. Totdat het goed is gecombineerd. Roer het bakmeel, amandelmeel en 1/4 theelepel zout erdoor. Roer goed om tot het een mooi glad beslag is. ( Een klontje hier en daar is niet erg).

2. Giet het beslag in je bakblik. Leg er de perzikstukken in. Strooi er het amandelschaafsel erover. Bak de cake ongeveer 1 uur en 10 minuten, maar doe er na 40 minuten aluminium folie overheen! Denk aan verbranden. Na het testen met een satéprikker kun je zien of de cake gaar is.  Het midden van de cake moet een beetje sponzig aanvoelen. Laat de cake 20 minuten in het bakblik staan. Terwijl de cake afkoelt wordt hij ook harder. Zet de cake nu op je cake-rek. Als hij koud is kun je er poedersuiker overheen strooien en in vierkantjes snijden.

3. Evt. kun je bij nr. 2 ook wat frambozen aan toevoegen, of doe dit als de cake is gesneden.

                                     "Bak Ze"


Niet vergeten: Conny Bakes mijn Facebook page "Liken"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...