zaterdag 18 maart 2017

Rustiek havermout en stroop(treacle) soda brood


Een simpel gist-vrij brood, lekker bij de soep of met kaas. Voor een donkerder brood kun je er een extra lepel stroop doorheen doen.

Nodig:
Olie of boter voor invetten
250 gr patent bloem, extra voor bestuiven
200 gr volkoren bloem
80 gr havermout, en extra voor strooien
1 theelepel baksoda
150 ml bio yoghurt
1 eetlepel zwarte stroop (treacle)
1 eetlepel honing

1. Verwarm je oven voor op 200C. Vet een bakplaat in. Doe de bloem en bloem, (quaker) havermout, baksoda en 1 theelepel zout in een kom en roer even door. Doe de yoghurt in een maatbeker en vul genoeg water erbij tot 400ml en roer goed door. Roer de stroop en honing door de yoghurt mix totdat het is opgelost. Giet dit door de droge ingrediënten en roer met een rond mes tot je een plakkerig deeg hebt.

2. Doe dit deeg op een  met licht bestoven werkblad en vorm het deeg voorzichtig tot een ronde bol. Leg de zogenaamde bol op je bakplaat, snij er een diep kruis in en bestrooi met havermout. Bak het geheel in 30 minuten of totdat de korst goudbruin is en het brood hol klinkt als je op de onderkant klopt.

3. Soda brood moet nog dezelfde dag worden gegeten of de volgende dag geroosterd.



Like! Conny Bakes op mijn Facebook Page!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...