woensdag 1 maart 2017

Sinaasappel Pecan Cake uit Iowa

Weer eens een verfrissend lichte cake.  En zoo makkelijk om te maken! Kijk of je vers uitgeperst sinaasappelsap kunt gebruiken i.p.v. uit een pak.

Nodig:
110 gr zachte ongezouten boter
100 gr witte basterd suiker
2 eieren verdeeld in dooiers en het eiwit
4 theelepels sinaasappel rasp
210 gr patent bloem
1 en een halve theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baking soda
mespunt zout
125 ml sinaasappelsap
60 gr gehakte pecan nootjes

Glans:
2 eetlepels suiker
2 eetlepels sinaasappelsap

1. Verwarm je oven op 180C. Spray je cakevorm in en bekleed met bakpapier. Mix de boter en de suiker tot een créme. Doe de eigelen erbij en de sinaasappel rasp. Mix totdat alles goed is gecombineerd. Meng het bloem, bakpoeder, baksoda en zout. Doe dit om en om bij het botermengsel met de sinaasappelsap.
2. In een andere, schone, glazen kom mixen we het eiwit tot pieken. Vouw dit samen met de nootjes door het beslag.
3. Giet het beslag in je cakevorm en bak de cake in 30-35 minuten af totdat je caketester er schoon uitkomt.
4. Meng de glans ingrediënten in een magnetron veilige kom of kan en los de suiker op halve sterkte. Giet dit over de nog warme cake. Laat de cake minstens 10 minuten in de cakevorm voor je hem op je cakerooster laat afkoelen.

                               "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Citroen- Yoghurt- Kokos Muffins

Voor 12 heerlijk frisse Muffins hebben we nodig: 245 gr Patent bloem 150 gr witte basterd suiker 1 theelepel bakpoeder (Oetker) 3/4 ...