zondag 19 maart 2017

Suikervrije en Botervrije Vanille Kruiden Cake




Als je niet weet wat voor een dessert je moet maken voor vrienden met diabetes, probeer deze cake eens! Het is vrij makkelijk om te maken en nog lekker ook!

280 gr rozijnen, blank of donker
500 ml water
265 gr AH Biologische 0 % suiker appelmoes
2 eieren, geklopt
2 eetlepels AH sucralose zoetstof, geschikt voor koken en bakken (kleine fles, gele dop)
150 ml zonnebloem of koolzaad olie (Hollands Goud)
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
280 gr patent bloem
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
1 theelepel vanille extract
Gemalen kokos als versiering (Conimex)
En evt. slagroom zonder suiker.

Doen:
1. In een steelpan koken we de rozijnen totdat het water is verdamt. Doe de appelmoes, eieren,sucralose, en olie erdoor. Mix goed door. Doe de baksoda en de bloem erbij. Dan de kaneel, nootmuskaat en vanille. Giet het beslag in een met bakpapier bekleedde bakplaat of liever een traybake vorm.
2. Bak het geheel af in een voorverwarmde oven van 180C. 25 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Als de cake is afgekoeld kun je het in kleine blokjes snijden. ( 30 ongeveer) Bestrooi met gemalen kokos (Conimex) of serveer er wat slagroom zonder suiker bij.




Vergeet niet Conny Bakes te "liken" op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...