woensdag 12 juli 2017

Havermout koekjes met chocolade stukjes en rozijntjes uit de jaren 1930




Boodschappen:
200 gr licht bruine basterd suiker
2 eieren (L)
125 ml volle melk
180 ml zonnebloem olie
1 theelepel vanille extract
280 gr patent bloem
1 theelepel baksoda (bicarbonaat)
1 theelepel zout
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel nootmuskaatpoeder
175 gr Quaker Havermout
80 gr gehakte stukjes pure chocolade
80 gr rozijntjes

1. In een grote kom combineren we de suiker, eieren, melk, olie en vanille. In een kleinere kom combineren we de bloem, baksoda, zout, kaneel en nootmuskaat. Roer dit door het eiermengsel.  Roer de chocolade en de rozijntjes erdoor. Het beslag is erg dun dus laten we hey 10 minuten staan.
2. Laat bolle theelepels beslag op je ingevette bakplaat vallen en bak de koekjes in om en nabij 10 minuten op 175C af, of tot ze net licht bruin worden. Haal ze meteen van de bakplaat en leg ze op je cakerooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pompoen- Walnoot Cake uit New Hampshire

Zo overheerlijk deze cake! En niet moeilijk om te maken. Dit recept is voor 2 cakes. Nodig: 2 cakeblikken 45 gr Havermout 1/4 thee...