zondag 2 juli 2017

Kokosnoot Chai Plaattaart


Lekker tropisch voor bij de thee of als dessert!
Boodschappen:
100 ml zonnebloem olie
300 ml kokosmelk (niet light)
4 grote eieren
2 theelepels vanille extract
280 gr licht bruine basterd suiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr geraspte kokos (Conimex)
1 theelepel gember poeder
1 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1/4 theelepel gemalen carademom

en voor na het bakken:
4 eetlepels gember siroop
Voor de topping:
3-4 eetlepels kokosmelk
140 gr poedersuiker
2 balletjes stem gember in kleine stukjes
gehakte pistachio nootjes en kokos chips

1. Spray je plaattaart vorm van 20x30 cm in en bekleed met bakpapier. Zet je oven op 180C. of Fan 160C. Met de kokosmelk en de olie in een kan. Doe de eieren erbij met de vanille en roer met een vork even om.
2. In een grote kom mengen we de suiker, meel, kokos, de kruiden en een mespunt zout. Giet de natte ingrediënten erbij en mix heel goed door.
3. Bak de cake af in ongeveer 25 minuten. Test even met je satéprikker. Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen zet hem dan op je cakerooster en sprenkel de gember siroop erover.
4. Mix de kokosmelk met de poedersuiker en sprenkel dit over de afgekoelde cake. Sprenkel dan als je wilt gember, pistachio en kokos chips over. De cake blijft 3 dagen goed, mits in een afgesloten container.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...