woensdag 28 juni 2017

Zalige Zomer Cake ( Wimbledon Cake)



Boodschappen:

3 grote eieren (gescheiden)
100 gr witte basterd suiker
rasp en sap van 1 sinaasappel
75 gr Griesmeel

Voor de vulling en de bovenkant:
150 gr Verse Aardbeitjes
1 passievrucht
150 ml Slagroom geslagen en stevig

1. Verwarm je oven op 180C. Spray en bekleed je ronde bakvorm van 20cm.
2. Doe de eigelen , suiker, rasp en sap van de sinaasappel en de griesmeel en mix het goed om. In een andere schone kom, mixen we de eiwitten stijf maar niet droog. Lepel en vouw voorzichtig de eiwitten door het griesmeel mengsel. Giet het samengevoegde mengsel in je bakvorm.
3. Bak de cake in 30-35 minuten af. Als je met je vinger erop drukt moet het zachtjes terug springen.
Laat de cake een aantal minuutjes afkoelen voordat je hem voorzichtig op je cakerooster zet. (Bakpapier er voorzichtig afhalen).
4. Zet wat aardbeitjes weg die je voor de bovenkant gaat gebruiken. De rest snij je in plakjes. Halveer de passievrucht en lepel het vruchtvlees eruit. Om de cake te vullen, snijden we hem eerst door de helft. Sandwich de cake dan samen met de gesneden aardbeitjes, passievrucht pulp en de slagroom. Voordat je gaat serveren, decoreer je de cake met de overgebleven aardbeien en zeef er dan wat poedersuiker erover heen.

                          "Heerlijk"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...