dinsdag 13 juni 2017

Banaan Pecan en Mascarpone Cakes uit Maryland


2 cakes! Eentje gaat er in de vriezer voor onverwacht bezoek en de andere zoekt nog een huis.

Voorbereiding: 25 minuten, Bakken: 1 uurtje

Nodig:
170 gr zachte boter
250 gr mascarpone (of Philadelphia)
400 gr witte basterd suiker
2 grote eieren
4 medium geprakte overrijpe bananen
1/2 theelepel vanille extract
420 gr patent bloem
1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/2 theelepel baking soda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout
200 gr gehakte pecan noten verdeeld

Voor de sinaasappel glans:
160 gr poedersuiker
3 eetlepels sinaasappelsap
1 theelepel geraspte schil van een sinaasappel

Doen:
Verwarm je oven op 175 C. Créme de boter, mascarpone en suiker tot het licht en op wolkjes lijkt.
Meng de eitjes er 1 voor 1 doorheen. Meng de bananen en de vanille erdoor. In een andere kom mengen we de bloem, bakpoeder, baksoda en zout. Doe dit langzaam bij het eierbeslag. Vouw er 100 gram gehakte pecan nootjes doorheen.

Verdeel het beslag over je 2 cakevormen (ingevet en met bakpapier bekleed). Strooi er de andere 100 gram gehakte pecan nootjes overheen. Bak ze in een uur af, of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Vind je de cakes te donker worden, leg er dan een stuk aluminum folie over. Laat ze 10 minuten in de bakvorm afkoelen voor je ze op je cakerooster zet.

Terwijl de cakes nog warm zijn meng je de sinaasappel ingrediënten tot een sausje. Druppel dit over de cakes, hou er een stuk bakpapier onder voor het lekken.

Mmmmmm              "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...