dinsdag 6 juni 2017

Witte Chocolade en Blauwe Bessen Cake met Cheesecake topping

Deze cake is een uitgesproken Feest Cake.
Voor bijzondere en gewone dagen. Voor 8-10 personen. Tijd: 2 uur plus afkoelen. Ongedecoreerd: 1 maand in de vriezer.

Nodig:
1 reep witte delicata chocolade van AH 100 gr.
100 gr ongezouten zachte boter
150 gr witte basterd suiker
2 eieren, geklutst
200 gr patent bloem, gezeefd
2 theelepels vanille aroma
1 theelepel bakpoeder (Oetker)
150 gr Sour Cream
225 gr Blauwe Bessen

2 theelepels witte basterd suiker plus 50 gr (apart)
1 eiwit , geklopt
Verse munt

Voor de cheesecake topping:
180 gr mascarpone of Philadelphia
1/2 theelepel vanille aroma
2 eetlepels poedersuiker




Handen uit de mouwen:
1. Doe de witte chocolade in een kommetje en smelt het au bain marie. Zet het weg om af te koelen. Verwarm je oven op 180C en spray en beleg je cakeblik met bakpapier.
2. In een grote kom mengen we de boter en de suiker tot een créme. Doe de eieren er beetje voor beetje bij, en een eetlepel van de bloem. Doe de vanille en de afgekoelde witte chocolade erbij. Mix goed om.
3. Zeef de bloem, bakpoeder en een mespunt zout samen. Roer de helft hiervan in de cake mix met de helft van de sour cream. Mix dan de rest van de bloem en de rest van de sour cream erdoor. Mix goed door.
4. Lepel het beslag in je cakeblik met af en toe 100 gr van de Blauwe bessen erdoor, terwijl je lepelt. Bak het geheel af in 1 uur/ 1 uur en 15 minuten, of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in het blik afkoelen voordat je hem op je rooster volledig laat afkoelen.
5. Terwijl de cake afkoelt, of al tijdens het bakken, maken we de elementen voor de topping. Doe 50 gr blauwe bessen in een klein pannetje met 2 theelepels suiker en 1 theelepel water. Doe het deksel erop en kook zachtjes, 3-4 minuten, totdat de bessen op springen staan. Pers ze door een zeef in een schaal om er een puree van te maken. Laat fakoelen en zet weg voor als het tijd is om over de cake te gieten.
6. Het eiwit mixen we totdat het nét schuimig begint te worden. Doe 50 gr suiker op een platte schaal. Doe 2/3 van de overige bessen in het eiwit en rol ze door de suiker. Laat ze op een kleine bakplaat met bakpapier hard worden. Borstel ook wat eiwit op wat muntblaadjes en doe hier ook wat suiker op. Laten drogen.
7. Combineer de mascarpone, vanille en poedersuiker. Laat het eventjes in de ijskast staan.
8. Als je klaar bent om te serveren smeer je de mascarpone laag over de cake, druppel je bessen puree erover en strooi er de verse en frosted blauwe bessen erover, en wat munt takjes en blaadjes.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...