zondag 11 juni 2017

Kaneelbroodjes Appeltaart van Conny



Boodschappen:
2 blikjes kant en klaar kaneelbroodjes AH (koeling)

Voor de vulling:
2 grote Jonagolds of andere scherpe appel, geschild en in dunne maantjes gesneden
2 eetlepels citroensap
50 gr suiker
35 gr patent bloem
3/4 theelepel kaneelpoeder
1/4 gemalen nootmuskaat

Bovenlaag:
3 crackers (Basic AH Crackers) verkruimeld
50 gr licht bruine basterd suiker
3 eetlepels patent bloem
42 gr koude boter


Doen:
1. Verwarm je oven voor op 200C. Haal de kaneelbroodjes rollen uit de verpakking en snij ze in plakken. Druk ze in de bodem en de rand van je 23cm ronde bakvorm met een iets hoge rand. Bak dit 7 minuten en laat dan afkoelen.
2. Voor de vulling doen we in een grote kom de appelmaantjes met het citroensap en mengen dit om en om. In een kleine kom mengen we de suiker, bloem, kaneel en nootmuskaat. Dit mengen we bij het appelmengsel en roeren goed om. Giet deze vulling in je kaneelbroodjesvorm.
3. Voor het bovenlaagje mixen we de cracker kruimels, bruine suiker en bloem met de koude boter tot het op broodkruimels lijkt. Strooi dit over de vulling. Bak de taart in 40 minuten af totdat de bovenkant goudbruin is. Om te voorkomen dat hij te donker wordt kun het bedekken met aluminium folie.
4. Voor je serveert kun je wat icing erover doen: 150 gr poedersuiker met 2 eetlepels melk en iets vanille extract. Druppel over de taart.


                            "Bak Ze"!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...