woensdag 7 juni 2017

Chocolade koekjes met havermout en chocolade stukjes


Nodig:
115 gr zachte ongezouten boter
115 gr licht bruine basterd suiker
1 ei
100 gr ontbijt havermout
1 eetlepel melk
1 theelepel vanille extract
125 gr patent bloem
1 eetlepel cacao (Blooker)
1/2 theelepel bakpoeder (oetker)

In stukjes hakken:
175 gr reep delicata ah donkere chocolade
175 gr  ,,      ,,         ,,     Melk     ,,

Doen:
Verwarm je oven voor op 180C. Vet of spray 2 koekjesplaten in. Doe de boter en de suiker in een kom en meng goed. Voeg het ei toe en daarna de havermout, melk en vanille. Mix dit goed door en om.
Zeef de bloem met het bakpoeder en de cacao in de mix en meng goed door.
Roer de chocolade stukjes door het deeg.
Maak nu met een dessert lepel balletjes van ongeveer 35 gr. Leg ze op de bakplaten en druk even plat met een vork. Bak de koekjes in 15 minuten af of tot ze gerezen en stevig zijn.
Laat ze 2 minuten op de bakplaten staan voor je ze op een rooster laat afkoelen.

                               "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...