dinsdag 19 december 2017

Cranberry Noten Brood (Cake) recept


Ha, nu denkt u, brood? Dit is toch echt een tulband. Yep!
Ik ben vergeten een foto van het brood (cake) te maken voordat ik het in de vriezer gooide. Denk cake maar dan met cranberries en walnoten en sinaasappelsap. Misschien past het beslag wel in een tulband vorm!

Ingrediënten:
280 gr patent bloem
200 gr suiker
1 en een halve theelepel bakpoeder (Oetker)
1 theelepel zout
1/2 theelepel baksoda
58 gr boter of margarine
1 ei
150 ml sinaasappelsap
1 eetlepel sinaasappel rasp
165 gr verse of bevroren cranberries
60 gr gehakte walnoten (optioneel)

Verwarm je oven voor op 180C. Spray en bekleed je cake bakvorm met bakpapier.

1. In een kom combineren we de bloem, suiker, bakpoeder, zout en baking soda. Snij de boter erdoor en werk door totdat je broodkruimels hebt.
2. Mix het ei, sap, en rasp. Roer dit heel snel en rommelig door de droge ingrediënten. (Denk Muffin beslag)Vouw de cranberries en de walnoot stukjes erdoor.
3. Giet het lobbige beslag in je cakeblik en bak de cake in45-50 minuten af. (Ken je oven). Als je cake tester of satéprikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
4. Laat de cake 10 minuten in je bakvorm afkoelen voordat je hem op je rooster zet.  Lekker met honing-cranberry boter.


                                           "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...