zondag 3 december 2017

Feestelijke Rum Krans met de Bundt vorm


Nodig: Een Bundt vorm
258 gr zachte boter, plus extra om de Bundt in te vetten
228 gr suiker
2 eieren
1 en een 1/2 theelepel vanille extract
125 ml donkere rum
315 gr patent bloem, plus extra om de vorm te bestuiven
1 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/4 theelepel baking soda ( bicarbonaat)
1/8 theelepel zout
150 ml ongeslagen slagroom

Rum Siroop:
115 gr boter
150 gr suiker
125 ml donkere rum

Doen:
Verwarm je oven op 180C. (Ken je oven). Vet je vorm in met bijna gesmolten boter en bestuif met bloem. Klop de teveel aan bloem uit de vorm. Doe alle cake ingrediënten in een kom en mix op stand 1. Schraap de wanden van de kom regelmatig schoon met een spatel. Mix dan 2 minuten door op de medium stand. Spatel het beslag in de vorm, het beslag even recht naar de bovenkant van de vorm brengen. Bak de cake in 35-45 minuten gaar. Totdat een sate prikker er schoon uitkomt. Laat de cake 15 minuten in de vorm zitten.
Ondertussen hebben we de siroop ingrediënten in een medium pannetje bij elkaar gevoegd en verwarmd. Blijf roeren totdat het kookt. Laat 5 minuten afkoelen.

Terwijl de cake nog in de vorm staat, prikken we met een satéprikker of een houten prikker gaatjes in de cake. Lepel de helft van de siroop in de gaatjes. Laat de siroop even de cake doordringen. Draai de cake om op een mooie schaal en lepel de rest van de siroop over de krans heen.

Serveer warm of koud.  Ik heb er wat poedersuiker (sneeuw) over gestrooid. Ook kun je vruchten in het midden van de krans leggen.

                              "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...