dinsdag 12 december 2017

Muffins met Cranberries uit Massachusetts


Ingrediënten voor 12 kleine of 6 grote Muffins

110 gr Cranberries, verse of uit de vriezer in vieren gesneden
8 eetlepels suiker verdeeld in 2 en 6 eetlepels
245 gr patent bloem
2 en een 1/2 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/4 theelepel zout
1 ei
180 ml melk
80 ml koolzaad of zonnebloem olie
1 theelepel geraspte citroen schil
Kaneel suiker

Doen:
Verwarm je oven op 180C. Zet papieren muffin/cupcake bakjes in je vorm. Doe 2 eetlepels suiker bij de cranberries. Zet weg. Zeef de 6 eetlepels suiker, bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. In een andere kom mengen we het ei, melk en olie.
Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en roer het vloeibare er door heen. Roer heel even door maar niet overmixen!!! Het is muffin mix dus mag rommelig!
Doe de cranberries erbij en de citroenrasp.
Verdeel het beslag over de 12 ( of 6) bakjes. Strooi dan wat kaneelsuiker erover. Bak in 16-18 minuten af en test met een saté prikker of ze gaar zijn. Voor grote muffins: 18-22 minuten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Citroen- Yoghurt- Kokos Muffins

Voor 12 heerlijk frisse Muffins hebben we nodig: 245 gr Patent bloem 150 gr witte basterd suiker 1 theelepel bakpoeder (Oetker) 3/4 ...