dinsdag 9 januari 2018

Pompoen Brood/Cake uit Nova Scotia



Makkelijker kan niet! In het originele recept vraagt het om 300 gr suiker. Ik heb er "maar" 150 gr. ingedaan. Het zal mij niets verbazen dat als je helemaal suikervrij gaat, dat de cake net zo lekker zal zijn.

1.    250 gr patent bloem
2.    150 gr suiker
3.    1 theelepel baksoda
4.    1 theelepel kaneel
5.     3/4 theelepel zout
6.     1/2 theelepel bakpoeder
7.     1/2 theelepel nootmuskaat
8.    1/4 theelepel kruidnagel

2 grote eieren
400 gr zak AH Pompoenstukjes gekookt, uitgelekt en gepureerd ( Groente afd. achter glazen deur)
125 ml koolzaadolie
125 ml water
55 gr gehakte walnoten (Optioneel)
75 gr rozijnen (Optioneel)

Verwarm je oven op 180C. Combineer de eerste 8 ingrediënten in een grote kom. In een andere kom mengen we de eieren, pompoen, olie en water. Roer dit door de drige ingrediënten totdat het nét is gecombineerd, niet doormixen. Vouw de rozijnen en de walnoten erdoor. (Optioneel).

Giet het beslag in je cakeblik, ingespoten met Baukje bakspray en belegd met bakpapier.
Bak de cake in 65-70 minuten af of totdat je satéprikker er schoon uitkomt.
Laat de cake 10 minuten in het cakeblik afkoelen voordat je het op je cakerooster af laat koelen.
Dikke plakken snijden en een laag (honing)boter er op smeren!


                                              "Bak Ze"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Citroen- Yoghurt- Kokos Muffins

Voor 12 heerlijk frisse Muffins hebben we nodig: 245 gr Patent bloem 150 gr witte basterd suiker 1 theelepel bakpoeder (Oetker) 3/4 ...