zondag 7 januari 2018

Zoete Aardappel Pie zonder suiker uit Virginia


Eerst gaan we de bodem maken. Niet moeilijk hoor. Met een keukenmachine zo gepiept.
Oh en vergeet de ceramische bakbonen niet! Voor deze pie gebruik ik de ovenschaal van de Vivo actie. Lekker groot.

Nodig:
350 gr patent bloem
200 gr koude boter in blokjes
1 groot (gemixed) ei met 1 eetlepel water

1. Verwarm je oven op 180-200 c. (ken je oven)
2. Doe de bloem en de boter in je keukenmachine, (ik heb een moulinex) en op stand aan uit aan uit maken we er broodkruimels van. Doe nu het ei en water erbij, totdat zich een deegbal ontstaat.  Rol deze bal op een met bloem bestuiven werkblad uit tot de maat van je pie schotel.
3. Leg het deeg voorzichtig in je schotel en druk de randjes even aan. Prik met een vork in het deeg wat gaatjes.
4. Doe een vel bakpapier op het deeg en leg hier de ceramische bonen over. Bak 10 minuten in de oven.

De vulling:
1.      2 grote eieren
2.      175 ml koffiemelk
3.      85 gr gesmolten boter
4.      1 theelepel kaneelpoeder
5.      1 theelepel pompoen kruiden (recept op blog)
6.      1 theelepel vanille extract
7.      rasp van 1 medium citroen
8.      1/2 theelepel nootmuskaat
9.       1/2       ,,         zout

Plus: 500 gr ofwel 3 medium zoete aardappel (Met roze schil) geschild, gekookt en geprakt.
Evt. Cranberry sauce of als dessert: slagroom.
In het originele recept vraagt men 300 gr suiker. Dat kan natuurlijk maar de aardappel puree is al zoet genoeg!

In een kom combineren we de eerste 9 ingredi├źnten. Goed mixen. Doe de zoete aardappel erbij. Mix goed om.  Giet de vulling in de half afgebakken bodem.


Bak de Pie in 30-35 minuten af. Totdat een mes er schoon uitkomt. Serveer warm als hoofd maaltijd of starter en koud met slagroom als toetje.

                                                    "Bak Ze"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Griekse Vinaigrette

3 eetlepels Olijfolie 1 eetlepel Azijn 1 theelepel Citroensap 1/2 theelepel Dijon Mosterd 1 teen knoflook geperst 1 theelepel Orega...