dinsdag 23 januari 2018

Walnoot en Koffie Cake met Mascarpone uit The Kitchencourtlane Bakery

Nodig:
250 gr zachte ongezouten boter
100 ml sterke zwarte koffie (van 2 eetl. instant)
280 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr witte basterd suiker
1/2 theel. bakpoeder (oetker)
4 eieren
1 theel. vanille extract

85 gr walnoten, 2 eetl. grof en de rest fijn gehakt

Voor de vulling:
100 gr poedersuiker
150ml slagroom (koud)
100 gr mascarpone, kamer temp.

1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray (baukje) en beleg je 2 ronde bakblikken van 20 cm. Zet 2 eetlepels van de koffie weg.

2. Mix de boter, bakmeel, suiker, bakpoeder, eieren en vanille plus de helft van de overgebleven koffie in een grote kom met de electr. mixer, totdat het klont vrij is. Vouw met een spatel de fijngehakte walnootjes erdoor. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen. De grof gehakte nootjes gooi je op maar 1 van de bakvormen. Bak de cakes in 25-30 minuten af tot goudbruin en een satéprikker er schoon uitkomt.  Druppel de cake zonder de grove walnoten in met de koffie die is over gebleven. Dus niet de 2 eetlepels die je hebt weggezet! Maar van de ongeveer 100 ml.
Laat beide cakes afkoelen in de bakvormen.

3. Ondertussen maken we de vulling: Mix de poedersuiker, slagroom en de mascarpone door elkaar en voeg dan de 2 eetlepels hier aan toe. Mix goed om.  Lepel deze vulling op de met koffie ingedruppelde cake. Zet de cake met de grove gehakte nootjes er bovenop. Strooi er wat poedersuiker over. En versier het ietsje.


                                              Bak Ze!!!!

p.s. "Hij is echt heel lekker"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...