woensdag 4 april 2018

Pindakaas Cupcakes met jam en mascarpone topping



Heerlijke Cupcakes en makkelijk om te maken!

Nodig:

55 gr zachte ongezouten boter
225 gr licht bruine basterd suiker
115 gr pindakaas met stukjes
2 eieren licht geklopt
1 theelepel vanille extract
225 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder (Oetker)
100 ml melk

Topping:

200 gr mascarpone (galbani)
25 gr zachte ongezouten boter
225 gr poedersuiker ( 1 bus is 250 gr)

1. Verwarm je oven voor op 180C.  Doe 12 tot 14 papieren bakjes in je muffinvorm(en).
2. Doe de boter, suiker en pindakaas in een kom en mix zo'n 1 á 2 minuten. Doe er langzaam de eieren bij en dan de vanille.
3. Zeef de bloem samen met de bakpoeder in het mengsel om en om met de melk.
4. Lepel de helft van het beslag in de bakjes. Verdeel dan 1/2  theelepel jam over elk bakje.
5. Verdeel dan voorzichtig de rest van het beslag over de gevulde bakjes.
6. Bak de cupcakes in ongeveer 25 af, goudbruin, mooi gerezen en gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
7. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze op je cake rooster verder laat afkoelen.
8. Voor de topping : Doe de mascarpone en de boter in een grote kom en mix goed door elkaar. Zeef de poedersuiker  in het beslag en mix goed om. Doe de topping in een spuitzak en spuit roosjes op de cupcakes, of gebruik een mes.

Ook zonder jam zijn ze lekker en i.p.v. jam kun je ook Nutella gebruiken.

                                 Bak Ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Citroen- Yoghurt- Kokos Muffins

Voor 12 heerlijk frisse Muffins hebben we nodig: 245 gr Patent bloem 150 gr witte basterd suiker 1 theelepel bakpoeder (Oetker) 3/4 ...