dinsdag 8 januari 2019

Kleine Cheddar & Tomaatjes quiches


Deze zijn heerlijk, let op dat de onderkant goed gaar is. Is dit niet het geval, leg ze dan zo nodig nog 5 minuten bloot op een (hete) bakplaat in de oven.

Voor 12 stuks nodig:
Voor het deeg:
200 gr patent bloem
mespunt zout
100 gr koude ongezoute boter, dobbelsteentjes
Koud water (niet te veel)

Voor de vulling:
3 medium eieren
150 ml volle melk
4 eetlepels slagroom
Vers gemalen zwarte peper
6 Cherry tomaten, gehalveerd
75 gr geraspte Cheddar kaas (Ik gebruik top hat)
een handvol gescheurde basilicum
1 eetlepel gehakte bieslook

Om het deeg te maken gebruik ik mijn moulinex machine maar het kan ook met de hand.
1. Zeef de bloem en zout in een kom. Wrijf de boter in de bloem totdat het de textuur van broodkruimels krijgt. Voeg langzaam koud water toe totdat het deeg mooi samenkomt. Pak het in plastic folie in en leg de bal 30 minuten in de koelkast.

2. Terwijl het deeg ligt te chillen, mixen we de eieren, melk en room samen met een grote draai peper. Verwarm je oven voor op 190C.

3. Verdeel het koude deeg in kleine ballen van ongeveer, pak "m beet, 25 gr.  Leg de ballen in de vorm van de muffin vorm. Met de handen maak je nu een net bakje in elk van de 12 holletjes.

4. Verdeel de kaas over de 12 deegbakjes, maar hou wat achter. Verdeel het eiermengsel over de 12 bakjes. Leg op elke quiche een half tomaatje en wat bieslook, basilicum en de achtergehouden kaas. Bak ze af in 20 minuten totdat ze goudbruin zijn en zacht zijn. Laat afkoelen in de bakvorm en zet ze dan op je cake rooster.


                          Quicheoo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...