vrijdag 4 januari 2019

Ontbijt/Lunch Muffins met Spinazie, Feta en Zongedroogde Tomaatjes

 
Deze muffins kun je ook met glutenvrij bakmeel bakken. Laat dan de 2 theelepels bakpoeder weg. Mosterd in poedervorm kan gluten bevatten dus let dan goed op.


Voor 12 Heerlijke Muffins hebben we nodig:

200 gr zak gewassen spinazie
350 gr patent bloem
3/4 theelepel zout
1/2 theelepel Coleman's Engelse mosterdpoeder(AH)
1/4 theelepel Cayennepeper
2 theelepels bakpoeder (Oetker)
3 eieren(M) of 2 (L)
150 gr gewone volle yoghurt
150 gr ongezouten boter, gesmolten en iets afgekoeld
100 gr verkruimelde Feta kaas
2 lente/bosuitjes, grof gesneden
5-6 zongedroogde tomaatjes in olie, uitgelekt en fijn gesneden

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 180C. Doe papieren muffin bakjes in de (Cupcake) Muffin tray.
Doe de spinazie in een vergiet en gooi er een ketel (net van de kook af) heet water over zodat het slinkt. Spoel de spinazie af met koud water uit de kraan en knijp er dan zoveel mogelijk water uit. Droog af met keuken papier en snijd het grof.

2. Mix de bloem, zout, mosterd poeder, cayenne peper en bakpoeder in een grote kom. In een glazen schenkkan mixed we de eieren, doe de yoghurt erbij en de gesmolten boter. Doe er een 1/2 theelepel zwarte peper bij. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en roer goed om. Let op: Het is Muffinbeslag dus iets dikker. Vouw de gesneden spinazie, Feta, uitjes en gesneden tomaatjes door het beslag.

3. Met een ijsschep (met veer) verdeel je het beslag over de papieren bakjes. Bak ze in 30-35 minuten af totdat ze goudbruin zijn. Als ze te snel bruin worden bedek ze dan met aluminium folie. (Ken je oven!)
Haal ze uit de oven, laat ze even staan voor je ze op je cakerooster laat afkoelen.

Lekker met een beetje gezouten boter erbij.


                             "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...