zondag 27 januari 2019

Roly-Poly Cake met Kaneel en Walnoten uit New York



Prep: 40 min. En afkoelen
Bakken 10-12 minuten en afkoelen
Het lijkt heel veel werk, maar dat is het absoluut niet!

Nodig:
3 eieren (Large)
150 gr fijne witte suiker
85 ml water
1 theelepel vanille extract
140 gr patent bloem
1 en een halve theelepel bakpoeder (Oetker)
Mespuntje zout

85 gr boter, zacht
95 gr licht bruine basterd suiker
2 theelepels kaneel poeder

Vulling:
115 gr Galbani Mascarpone
57 gr zachte boter
150 gr poedersuiker
1/2 theelepel kaneelpoeder
1 tot 2 theelepels slagroom of volle melk
35 gr fijngehakte walnoten, optioneel

Glazuur:
57 gr boter
240 gr poedersuiker
1 theelepel vanille extract
2 tot 3 eetlepels slagroom of volle melk
35 gr grof gehakte walnoten, optioneel

Doen:

1. Verwarm je oven voor op 190C. Spray met baukje bakspray en beleg je bakplaat van 38x25x1 cm hoog(IKEA) met bakpapier.

2. Klop de eieren op een hoge snelheid totdat het bleek en lobbig is. ( 5 min. ong.) Mix daar langzaam de suiker door. Verlaag de snelheid tot laag, voeg het water en de vanille toe. In een andere kom mengen we de bloem, bakpoeder en zout; voeg dit toe aan het eiermengsel, mix snel en efficiënt totdat het nét is samengevoegd.

3. Giet het beslag in je bakpan. Bak totdat de cake lichtjes terugveert als je het iets indrukt, 10-12 minuten. Laat ongeveer 5 minuutjes afkoelen.
Leg een schone theedoek op je werkblad en strooi er poedersuiker overheen. Draai de cake met de bovenkant op de poedersuikerlaag, haal voorzichtig, evt. met behulp van een mesje, het bakpapier eraf.
Rol de cake op in de theedoek, begin bij de korte kant. Laat compleet afkoelen.

4. Ondertussen mixen we de boter, bruine suiker en kaneel tot een créme.

5. Voor de vulling: mixen we de mascarpone en de boter tot een créme, mix de poedersuiker erdoor en de kaneel.

6. Ontrol de cake en smeer eerst de créme van punt 4 op de cake tot op 1 cm langs de rand af. Smeer nu de vulling erover van punt 5. Als je wilt kun je nu de nootjes over sprenkelen. Rol de cake op, (zonder de theedoek) snij de uiteinden netjes als dat nodig is.
Plaats de cake op een schotel met de zoom onder.

7. Voor het glazuur: Verhit de boter in een steelpannetje op een medium-laag pitje tot het iets schuimt en goud kleurt. (6-8 minuten). Haal van de warmte bron af. Roer er de poedersuiker en vanille door en voeg dan de room, 1 eetlepel per keer, toe. Blijf goed doorroeren tot je een schenkbare substantie hebt. Giet dit heel langzaam over de opgerolde cake heen. Mag gerust over de rand heen gaan. Strooi er de walnoten over. Optioneel.
Zet de cake in de koelkast, bedekt, op zijn minst 2 uur voor je hem serveert. Snij mooie plakken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...