maandag 8 april 2019

Abrikozen Brioche van David ( Deeg moet overnachten)



Nodig:
375 gr sterke witte bloem (00)
50 gr witte basterd suiker
1 zakje 7 gr levure gist
2 theelepels zout
100 ml melk
3 eieren plus 1 voor glazuren
175 gr zachte boter, ongezouten
140 gr gedroogde abrikozen, geknipt in stukjes

Doen:

1. In een staande mixer of een grote kom, mixen we de bloem, suiker, gist aan de ene kant, zout aan de andere kant, dan de melk erbij en 3 van de eieren en blijf mixen tot een glad deeg. 5 minuten in de staande mixer of 8 minuten met de hand.
Doe de zachte boter erbij en mix nogmaals 5 minuten met de mixer of 10 minuten met de hand.  Doe het deeg ( wat er maar slapjes uitziet)in een licht met olijfolie ingevette kom, dek het af en zet het een nacht in de ijskast. Je deeg zal dan stijf en makkelijk handbaar zijn.

2. Beboter 2 blikken van 500 gr. en verdeel het deeg in 16 stukjes en duw stukjes abrikoos in elk stuk deeg. Knijp ze dicht en draai er balletjes van. Plaats de balletjes in volgorde van 2 samen totdat het bakblik vol is. Er zouden nu niet meer dan 8 balletjes in moeten zitten. Herhaal met het 2e blik. Zet de Brioches 3 uur bedekt weg op een, indien mogelijk, warme plek. Laat rijzen totdat het in grootte is verdubbeld.

3. Verwarm je oven op 200C./ Fan 180/gas 6. (Conny's oven 180C. En check v.a. 18-19 minuten op kleur)
Borstel met een geklopt ei (die laatste) over de brioches heen en bak ze in ongeveer 20 minuten af totdat ze goudbruin zijn. Klop als het mogelijk is op de onderkant, dat moet dan een beetje hol klinken. Is niet erg als dit niet zo is. Laat ze op een cakerooster afkoelen.

Heerlijk! En dan de volgende dag uit het broodrooster met echte boter en verse aardbeitjes!
Iets voor Pasen misschien?

                            "Bak Ze"!
                         "Bon Appetit"!

vergeet niet Conny Bakes te "Liken"! Op: FB

p.s. Met zout aan de ene kant en gist aan de andere kant in de kom bedoel ik dat het niet in het begin naast elkaar mag liggen, of op elkaar. Zout doodt gist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...