donderdag 18 april 2019

Banaan, Kokos en Kardemom Cake


Deze cake is een beetje bijzonder. Het is net als Marmite, of je vind het heerlijk of je walgt ervan. Ik vind marmite vreselijk vies, maar deze cake is echt lekker! Je moet wel van Kardemom houden!

Voor 1 cake heb je nodig:
125ml kokosolie of boter
2 grote rijpe bananen
2 medium eieren
125 licht bruine basterd suiker
2 eetlepels kokos yoghurt of griekse yoghurt (ik doe er dan nog 1 theelepel gemalen kokos erbij)
plus extra om erbij te serveren,
200 gr patent bloem
2 theelepels bakpoeder (dr. oetker)
de zaadjes van 12 kardemom zaden (Versteegh)(Mag ook minder zaden)
fijn gemalen

1) Verwarm je oven op 160C. 140 fan/gas 3) Spray met baukje bakspray je cakevorm in en beleg met bakpapier. Smelt de kokosolie of boter in een pan of de magnetron. Pureer de bananen en doe de olie of boter, eieren, suiker en de yoghurt erbij, plus een mespuntje zout in een kom. Combineer de bloem, bakpoeder, gemalen kardemom en een mespuntje zout.
Doe de natte ingrediënten erbij en mix tot een glad beslag. Giet het in je cakevorm en bak het geheel in 1 UUR en 10 minuten af, totdat het goudbruin is. Prik met een satéprikker of hij gaar is.
Als hij nog iets te nat is, zet hem dan nog even terug, 5-10 minuten. Serveer, als dat mogelijk is, ietsje warm met wat yoghurt erbij. Eenmaal afgekoeld, kun je de cake tot 5 dagen bewaren in een afgesloten container. Een sneetje uit de toaster met boter en yoghurt: Mmmmmm!

Wil je 2 cakes tegelijk bakken, verdubbel dan de ingrediënten. 1 vers, 1 in de vriezer.

Bak ze! En vergeet niet Conny Bakes op mijn facebook Page te liken! Voor uw dagelijkse inspiratie enzovoort.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...