zondag 14 april 2019

Marmalade Chocolade Cake




Nodig:

 125 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
 100 gr donkere chocolade chips of een reep
 pot marmelade (340 gr ongeveer)
 100 gr suiker
 2 eieren
 150 gr zelfrijzend bakmeel

1. Verwarm je oven voor op 180C. (Conny: 175)
Gebruik baukje spray om je 20cm ronde bakvorm in te vetten en beleg met bakpapier. Doe de boter met de chocolade in een sauspan en verwarm dit zachtjes, blijf roeren, totdat het gesmolten is.

2. Zet 2-3 eetlepels uit de pot marmelade weg in een schaaltje. Doe de rest van de marmelade en de suiker bij de gesmolten chocolade en mix goed door. Doe de eieren erbij en mix nogmaals goed door. Dan doen we het zelfrijzend bakmeel erbij, maar in beetjes. Vouw het er rustig door totdat alles goed is gecombineerd. Schraap alles in je bakvorm.

3. Bak het geheel in 35-40 minuten af. Pas op, deze cake verbrand snel dus ongeveer op de helft van de baktijd doen we er een stuk aluminium folie erover. (losjes)

4. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen, zo'n 10 minuten in de bakvorm. Zet hem dan rechtop op je cakerooster.  Verwarm de overgebleven marmelade in de magnetron of pannetje en giet en borstel dit over de cake voor een mooie glans. Laat afkoelen voor het serveren.

                           "Bak Ze"!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...