donderdag 23 mei 2019

Flip Flop Slipper Sleutelhanger Haken deel 2.

Toer 1 laatste steek


Toer 2 ( kleur A) Haak 1 losse en vervolgens 7 halve stokjes. Nu ga je in de eerstvolgende 5 steken steeds 2 halve stokjes in één steek haken, hierbij ga je de bocht weer om en via de andere kant terughaken met 7 halve stokjes.


De laatste 4 steken haak je weer halve stokjes in iedere steek en sluit de toer d.m.v. een halve vaste in het eerste halve stokje van deze toer.

Toer 3 (kleur A) : Haak 1 losse. Nu ga je vaste haken in de volgende 7 steken. Vervolgens haak je * 2 vasten in één steek en 1 vaste in de volhende steek* ...*tot* nog 4 keer herhalen dan ga je de bocht weer om. en dan wederom * 2 vasten in één steek en 1 vaste in de volgende steek* .....*tot* nog 3 keer herhalen. Sluiten d.m.v. een halve vaste in de eerste vaste van deze toer.

Hecht af en werk de draadjes weg.
Je hebt nu 1 zooltje, maak er vervolgens nog één en haak de zooltjes d.m.v. vasten aan de buitenkant rondom aan elkaar, gebruik hiervoor kleur B. Door het zooltje dubbel te maken wordt het slippertje steviger en blijft hij mooi in vorm.

Kleur B bijvoorbeeld




Het teenstukje: Kleur B of Kleur iets anders

Maak een ketting van 14 losse. Haak een vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald en haak vervolgens nog 7 vaste in de ketting...
Je bent nu ongeveer op de helft van de ketting. Maak nu 5 losse en haak hierop 4 vaste terug en begin in de 2e losse van de haaknaald. (dit is het teenstukje).



Naai het knoopje erop voordat je het teenstukje vastzet.


Als laatste maak je een ringetje vast en hang het aan een karabijnslotje als je wilt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...