woensdag 22 mei 2019

Marokkaanse Sinaasappel en Kardemom Cake (stap voor stap)



Nodig:
2 schoongeboende sinaasappels
6 zaadjes van de kardemom peulen, fijn gemalen
180 gr suiker of 225 gr xylitol
6 grote eieren
200 gr amandelmeel
50 gr polenta (Gele maïsmeel)
25 gr zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepels amandelschaafsel
Sinaasappel Room yoghurt (Almhof) of slagroom

Doen:
Doe de hele sinaasappels in een pan, bedek met water en laat het, met deksel een uur koken.
Als de sinaasappels niet onder water willen blijven leg er dan een kleine deksel op.


Haal de sinaasappels uit het water en laat ze afkoelen. Snij ze dan in vieren en haal de zaadjes en het wit van de appel eruit. De schil blijft zitten. Doe ze in een blender en whizzzzz ze tot een moes. Doe de moes in een kom.
Maal de zaadjes van de kardemom.








Verwarm je oven voor op 160C (yup 160). Spray je bakblik in met baukje bakspray en beleg je bakblik (23cm) met bakpapier. Doe de gemalen kardemom, suiker OF xyilitol en eieren in de sinaasappel puree.
Mix dan de amandelmeel, polenta, bakmeel met de bakpoeder en vouw dit door de sinaasappelmoes totdat het goed is gecombineerd.
Doe het mengsel in je bakvorm. Bak 40 minuten ongeveer.

Nadat het 40 minuten in de oven heeft gestaan bestrooi je de cake met amandelschaafsel en zet je het snel terug in de oven voor een resterende 20-25 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Haal het na 5-10 minuten uit de  vorm en zet het op je cakerooster om af te koelen. Serveer an sich, of met slagroom of met yoghurt als dessert.







                                                           "Bak Ze"!!!

Vergeet niet mijn facebook pagina "Conny Bakes"te "Liken"!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...