maandag 30 maart 2020

Appel, Peer & Walnoot Kruimel Dessert


 We zitten binnen, kunnen amper boodschappen doen. 
Ik vond wat roestig fruit op de schaal dat echt op moest. 
Weggooien was zonde! Edoch! Een recept was snel gevonden. Een heerlijk kruimel dessert, geserveerd met een half leeg vanille vla en een restje slagroommmmmmmm.

Nodig: Alles is ongeveer,  en de ingrediënten hoeven niet precies gelijk aan gewicht te zijn.

500 gr appel in grote stukjes (Jazz ofzo)
1 citroen, geraspt, en het sap van een halve citroen
Takje Rozemarijn (optioneel)
2 eetlepels licht bruine basterd suiker
500 gr peer (Conference)

Vla of slgroom om erbij te serveren

Voor de kruimel topping:
100 gr walnoten
175 gr volkoren meel
85 gr koude boter in dobbelsteentjes
85 gr licht bruine basterd suiker

1.  Verhit de oven op 180C. (Ken je oven) Doe de appels met de citroen rasp, en indien je het gebruikt de rozemarijn met de suiker in een steelpan. Doe de citroensap erbij en verwarm voor zo'n 3-4 minuten. Doe de peren erbij en kook 2-3 minuten meer, totdat het fruit zacht behint te worden. Lepel het fruit en het sap in een bakschaal en maak het ietsje plat.

2. Voor de Kruimel: Neem 50 gr walnoten en hak ze enorm fijn of doe ze in een elektrisch hakmolentje totdat het de consistentie heeft van amandelmeel. Ik vind grover iets fijner smaken. Doe de bloem, boter en de suiker erbij en meng of blitz tot een kruimelmix. Hoe jij het lekkerder vindt.

3. Hak de rest van de walnoten nu heel grof. Strooi de Kruimelmix over het fruit en strooi dan de walnoten erover. Bak het geheel in 20-25 minuten af totdat het goudbruin is. Serveer, als het kan, warm, met vanille vla en/of slagroom.

                                                              "Kruimel Ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...