woensdag 18 maart 2020

Victoria Sandwich voor dummies (kleintje 15 cm)




Een echte Engelse cake. De zoetste, zachtste, en lekkerste op dorpsfeesten, partijen en thuis, gewoon bij de thee.

Deze keer een kleintje voor 4. (6)
Prep: 20 minuten, bakken 25-30 minuten plus afkoelen: 10-20 minuten

Nodig:

110 gr zachte boter 
110 gr witte basterd suiker
2 eieren (m)
110 gr zelfrijzend bakmeel
poedersuiker
Aardbeien of Frambozen jam
Verse aardbeitjes om te versieren.

1. Verwarm je oven voor op 180C. Spray en bekleed je 15cm grote/kleine bakvormen (Hema) met Baukje en bakpapier.




2. Créme de boter met de suiker totdat het elicht en luchtig in textuur is.

3. Doe de eitjes er 1 voor 1 bij, en mix goed om. Zeef de bloem (zelfrijzend) erdoor en roer zachtjes om.


4. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en bak ze in 20-25 minuten af. (Ken je oven) Prik met een satéprikker in het midden van een cakeje om te zien of hij gaar is.



5. Zet ze op hun kop op je cakerooster. As ze zijn afgekoeld smeer dan de onderste in met een dikke lobbige laag jam naar keuze.



6. Leg de bovenste cake bovenop de ingesmeerde, leg er een ingesneden aardbei op en bepoeder met poedersuiker. Zo simpel en zo lekker!

Variaties: 
Koninginne Cake: 40 gr. Krenten
Koffie Cake: 1 theelepel koffieeseence of Instant Koffie
Walnoot: Doe er 60 gr gehakte walnoten bij
Sinaasappel: Geraspte schil van een halve sinaasappel

                   "Bak Ze Lekker Vintage"!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...