vrijdag 22 november 2013

Peer en Bramen crumble stap voor stap

 
 
Peer en Bramen Crumble
 
 
 

Boodschappenlijst:

120 gr gewone bloem
60 gram fijne kristal suiker
60 gr zachte boter in dobbelstenen

Voor de vulling:
ongeveer 300 gr of 2 grote geschilde en in dobbelstenen Peren
30 gr rietsuiker
30 gr boter
een bakje bramen
1/4 theelepel kaneel

Misschien wat ijs of slagroom erbij


Verwarm je oven tot 180C. Doe de bloem en de suiker in een grote kom. Doe de boter erbij en mix met je handen totdat het op broodkruimels lijkt.

 

Schil de peren en snijdt ze in dobbelstenen. Was de bramen. Doe de boter in een pannetje met de suiker. Voeg de peren en de bramen en de kaneel toe als de suiker en de boter een beetje gecaramelliseerd zijn. (3 min) . Roer af en toe totdat ales een beetje zachter is geworden. (2 min).



 


 
 
 


Lepel het warme fruit nu in een ovenschaal, en strooi daar de kruimels overheen.



Zet dit in de oven en bak het voor ongeveer 30-35 minuten totdat er een mooi gouden kleurtje op zit.



Lepel dit in schaaltjes en serveer warm of koud met ijs of gewoon wat slagroom erbij.


                                                                         "Enjoy"





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...