vrijdag 22 november 2013

Sinterklaas Cupcakes Stap voor Stap

Sinterklaas Cupcakes Stap voor Stap


Boodschappen lijstje:

125 gr zachte boter
125 gr licht bruine baster suiker
2 eieren
150 gr zelf-rijzend bakmeel
3 eetlepels melk
1/2 theelepel vanille extract
1 theelepel speculaas kruiden


Voor de botercréme of Beurre Anglais:

75 gr zachte boter
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel speculaas kruiden
225 gr poeder suiker

Sinterklaas Decoratie (xenos)", kleurstof, kruidnootjes, pepernoten, parels etc.


Verwarm je oven voor tot 180C. Doe papieren bakjes in je muffin tray(s).
Mix de boter en de suiker totdat het licht en boterig is.


 
Voeg de eieren er 1 voor 1 bij.
 
Mix het bakmeel en de melk erbij.
 
Doe de speculaas kruiden en het vanille extract erbij.
 
Mix alles goed totdat het een mooi geheel is.
 
 
 

Verdeel de mix over de papieren bakjes. Je kunt hiervoor een ijs-scooper gebruiken.


Bak de cupcakes in je voorverwarmde oven en bak ze 15-20 minuten totdat ze mooi goud zijn en je cake tester er schoon uitkomt.



Nu gaan we de botercréme maken:

Mix the boter, de melk, vanille extract, de suiker en de speculaas kruiden tot een smeuïge massa.

 
 
Als je wilt kun je er ook een kleurstof aan toe voegen, maar ik vind de kleur van de speculaas kruiden al erg mooi.
 
Laat de cupcakes een beetje afkoelen
 
Smeer deze botercréme (beurre anglais) nu over de cupcakes met je palette mes of dunne spatel.  Versier de cupcakes hoe je zelf wilt, bv. ook met kruidnootjes!

 
 
 
 
 
 
 
 
Ik had nog wat over dus ik heb nog wat extra cupcakes gebakken.
 
 
"Veel plezier met bakken!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...