woensdag 31 december 2014

Banaan & Honing Cake



Banaan & Honing Cake


Ideaal om die donkerbruine bananen, die nogal lang op je fruitschaal liggen, te gebruiken in plaats van weg te gooien.

Nodig:

225 gr zelfrijzend bakmeel
1/4 theelepel gemalen Nootmuskaat
100 gr ongezouten boter in blokjes
225 gr gepelde bananen (2 grote ongeveer)
100 gr fijne kristal suiker
1 geraspte citroen
2 grote eieren
125 gr of 6 eetlepels dikke bleke honing

Voor de bovenkant:

2 eetlepels honing (Wat je hebt liggen)
Parelsuiker of gebroken suikerklontjes

* Verwarm je oven voor tot 160C. Yep 160. Spray en bekleed je cakevorm met bakspray en bakpapier.

* Meet de bloem af in een kom en doe de nootmuskaat erdoor en dan de boter en gebruik je vingertoppen om het tot broodkruimels te verkrijgen.
* Pel en prak de bananen en voeg dit toe bij het mengsel samen met de suiker, citroen rasp, eieren en de honing. Mix totdat alles goed is gecombineerd en spatel het dan in je cakeblik. Maak het een beetje glad en even.
* Bak de cake in 75 minuten af, of totdat je cake tester er schoon uitkomt. Als de cake aan het einde van het bakken te donker wordt, doe er dan wat aluminium folie over.
* Laat hem op je cake rooster afkoelen en haal het bakpapier eraf.
* Voor de bovenkant verwarmen we de honing en smeren dit over de koude cake. Strooi er dan ietsje parel of andere suiker overheen.


Misschien een aardig idee om deze cake aan een zieke te geven. Honing is goed voor de verkoudheid en verzacht de keel!

                   " Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...