dinsdag 9 december 2014

Engelse Gemberkoekjes



Engelse Gemberkoekjes

24-25 koekjes á 58 caloriën

Dit zijn DUNK koekjes, dus het is aan te raden een grote mok thee erbij te serveren, anders kunt u ze nogal wat te hard vinden!

Boodschappen

50 gr Golden Syrup ( Als je het kunt vinden) anders lichte stroop.
50 gr boter
100 gr licht bruine basterd suiker
1 eigeel
150 gr patent bloem
1/2 theelepel baksoda (bicarbonaat)
2 theelepels gemalen gember

* Verwarm je oven voor op 190C.
* Beleg 1 of 2 bakplaten met bakpapier.
* Smelt de stroop met de boter in een saus pannetje op een laag vuur.
* Haal van het vuur af en mix de suiker en het eigeel erdoor.
* Zeef de bloem, bicarb en gemalen gember in een kom.
* Roer nu de natte ingrediënten door de droge. Het lijkt droog maar dat komt goed door de warmte van je handen.
* Rol balletjes van 15-16 gram en leg ze op de bakplaat. Laat ruimte er tussen.
* Bak ze af in 12-15 minuten of totdat de koekjes een donker gouden kleur hebben en lichtjes barsten vertonen.
* Ze zijn nu erg zacht, maar als je ze laat afkoelen op je rooster zullen ze snel hard worden.
* Ik heb deze koekjes ook gebakken met kaneel ipv gember en wat rozijntjes erin gedrukt:

* Leuk, verpakt met een strik, als kadootje.


                           Veel Bakplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...