dinsdag 9 december 2014
Engelse Gemberkoekjes
Engelse Gemberkoekjes
24-25 koekjes á 58 caloriën
Dit zijn DUNK koekjes, dus het is aan te raden een grote mok thee erbij te serveren, anders kunt u ze nogal wat te hard vinden!
Boodschappen
50 gr Golden Syrup ( Als je het kunt vinden) anders lichte stroop.
50 gr boter
100 gr licht bruine basterd suiker
1 eigeel
150 gr patent bloem
1/2 theelepel baksoda (bicarbonaat)
2 theelepels gemalen gember
* Verwarm je oven voor op 190C.
* Beleg 1 of 2 bakplaten met bakpapier.
* Smelt de stroop met de boter in een saus pannetje op een laag vuur.
* Haal van het vuur af en mix de suiker en het eigeel erdoor.
* Zeef de bloem, bicarb en gemalen gember in een kom.
* Roer nu de natte ingrediënten door de droge. Het lijkt droog maar dat komt goed door de warmte van je handen.
* Rol balletjes van 15-16 gram en leg ze op de bakplaat. Laat ruimte er tussen.
* Bak ze af in 12-15 minuten of totdat de koekjes een donker gouden kleur hebben en lichtjes barsten vertonen.
* Ze zijn nu erg zacht, maar als je ze laat afkoelen op je rooster zullen ze snel hard worden.
* Ik heb deze koekjes ook gebakken met kaneel ipv gember en wat rozijntjes erin gedrukt:
* Leuk, verpakt met een strik, als kadootje.
Veel Bakplezier!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...
-
Lancashire Courting Cake To show off their baking skills to their fiancé/betrothed (or maybe their future mother in law) girls from ...
-
Vandaag leen ik mijn kookblog even uit aan mijn facebookpage simple ideas big impact. We gaan een patroontje uitleggen. ; Hondsroos! Nodi...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten