woensdag 25 maart 2015

Bosvruchten,Yoghurt en Havermout Cake

 


Eigenlijk is dit één grote muffin met Blauwe bessen en Frambozen. Heerlijk, en zó makkelijk om te maken!

* 1 of 2 Dozen Blauwe Bessen en Frambozen uit het vriesvak van de supermarkt. Ontdooid en uitgelekt. Of verse Blauwe Bessen.
* 280 gr patent bloem, plus 1 eetlepel even apart.
* 200 gr suiker
* 2 theelepels bakpoeder ( dr. oetker)
* 1 theelepel zout
* 225 gr Griekse Yoghurt (de goedkoopste is prima)
* 2 eieren (L)
* 115 gr gesmolten boter
* 1 theelepel vanille extract
* 45 gr Havermout

 


 1. Verwarm je oven op 190C. Bereid een cakevorm voor met bakspray en/of bakpapier. Een traditionele cakevorm kan ook maar ik heb dit keer voor mijn Ikea bakje gekozen.
2. In een kleine kom doen we de vruchten met 1 eetlepel bloem en schudden om en om.
3. In een grote kom mengen we de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
4. In een andere kom mengen we de gesmolten boter, eieren, yoghurt en vanille.
5. Nu mengen voorzichtig met een houten lepel de natte bij de droge ingrediënten. Voorzichtig mengen we de havermout en de vruchten erbij.
6. Schraap dit in je cakevorm. Het zal lobbig en plakkerig zijn.
7. Bak het geheel in 50-55 minuten af, of totdat je caketester er schoon uitkomt.
8. Laat de cake 5 minuten in de bakvorm afkoelen. Daarna uit de vorm en het papier eraf op je cake rooster zetten.
9. Serveer de cake warm of op kamer temperatuur, met slagroom of créme fraîche.
10. Het is nog lekkerder als je deze cake met verse bosbessen (blueberries) maakt.

                              "Bak Ze"!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...