vrijdag 31 juli 2015

Blauwe Bessen - Appel Kruiden Cake uit Conny's Keuken








Dit is een heerlijk variatie op een al bestaande cake die ik heb verfijnd en opgepoetst. Neem de tijd voor deze cake!

Nodig:

2 Jonagolds, geschild en in schijfjes van 0,5 cm
de rasp van 1 citroen
handje blauwe bessen, mag ietsje meer zijn
handje rozijnen
1 eetlepel koekkruiden (of kaneel)
3 eetlepels bruine suiker

Dit doen we in een grote kom en laten het minstens 1 uur staan. Roer af en toe even om.

Verder nodig:

> 200 gr witte basterd suiker
> 150 gr zachte boter
> 4 eieren (L) op kamer temperatuur
> 1 theelepel vanille extract

> 250 gr patent bloem
> 1/4 theelepel zout


* Spray en bekleed je cakevorm met bakpapier
* Verwarm je oven op 180C.
* In een  grote kom mengen we de suiker en de boter en voegen 1 voor 1 de eieren toe.
* Doe de vanille extract erbij.
* Voeg langzaam de bloem en het zout toe en mix even goed door.
* Haal de appelschijfjes uit de kom en doe ze heel even apart.
* Doe het blauwe bessen/rozijnen mengsel in je beslag en roer voorzichtig even om.
* Giet dit beslag in je gereed staande cakeblik.
* Steek nu de appelschijfjes rechtop in je cakebeslag.
* Bak de cake nu in 1 uur 30. of 1 uur 45 minuten af in je voorverwarmde oven, of totdat je satéprikker er schoon uitkomt.
* Als je cake te donker wordt doe er dan een velletje aluminumfolie erover.
* Laat de cake 10 minuten in het cakeblik afkoelen voordat je hem op je cakerooster volledig laat afkoelen.

* Serveer dik gesneden plakken met een beetje Maple Siroop erover. Of een laag echte boter.

                             "Bak Ze"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...