Een heerlijke chocolade plaat taart, altijd populair en heel makkelijk om te maken. Ik gebruik hier altijd de koekjesplaat van de Ikea voor. Dan leg ik kruislings bakpapier erin. (met een beetje Baukje bakspray)
* 4 afgestreken eetlepels cacao poeder (Blooker Amsterdam)
* 4 eetlepels heet water
* 225 gr zachte boter
* 225 gr fijne kristal suiker
* 275 gr zelfrijzend bakmeel
* 2 afgestreken theelepels bakpoeder (dr oetker)
* 4 grote eieren
* 1 eetlepel melk
* Eventueel gehakte stukjes walnoot en/of stukjes chocola
Voor de chocolaag:
* 4 eetlepels abrikozenjam
* 150 gr gewone chocola (39% cacao)
* 6 eetlepels water
* 350 gr poedersuiker (1 bus bevat 250 gr.)
* 1 theelepel zonnebloem olie
* Chocolade, kersen,kleine marshmellows of andere versiermogelijkheden
> Verwarm je oven voor op 180 C. Bereid je (hoge)koekjesplaat of braadblik voor.
> Doe de cacao en het water in een kommetje en laat het een beetje afkoelen.
> Doe alle cakeingrediënten in een grote kom en mix totdat alles goed is gecombineerd. Vergeet het cacao mengsel niet.
> Giet het nu in je bakvorm en maak het een beetje vlak, en bak het geheel in 35-40 minuten af of totdat je cakestester er schoon uitkomt.
> Laat de cake in de bakvorm afkoelen.
> Voor we de chocolade laag gaan aanbrengen, verwarmen we de abrikozenjam in een pannetje en brengen dit met een kwastje aan over de cake.
> Breek de chocolade in stukjes en laat dit met het water in een pan langzaam smelten, totdat het mooi glad is. Laat het ietsje afkoelen en mix dan de poedersuiker en de olie erdoor. Giet het over de afgekoelde cake met de abrikozenjamlaag en gebruik een palet mes om de laag mooi aan te brengen.
> Laat de cake 30 minuten staan.
> Versier de cake naar hartelust!
< Deze taart heb ik voor de 11e verjaardag van Nero gebakken!
"Bak Ze"!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten