maandag 5 oktober 2015

Boter Maïsbrood uit Californië





Dit recept kwam ik op een Amerikaanse site tegen en het is werkelijk heerlijk. Het is bijna cake maar nét niet. Serveer het warm als het kan met zachte boter en siroop. Bij welke maaltijd dan ook.

Voor 15 pers. Voorbereiding 15 min. Bakken 25 min.

Nodig:

Een bakplaat met opstaande randen. (Traybake) 33x23 cm
Baukje bakspray

150 gr zachte boter
200 gr suiker
3 eieren (op kamer temperatuur)
390 ml melk
335 gr patent bloem
170 gr Maís meel ( de tuinen)
4 en een 1/2 theelepel bak poeder (Oetker)
1 theelepel zout

1. Verwarm je oven op 200. en spray je traybakevorm in.
In een grote kom mixen we de boter met de suiker. Dan combineren we de eieren en de melk. Combineer in een andere kom de bloem, maís meel,bakpoeder en zout. Voeg dit om en om met het botermengsel toe aan het eiermengsel.


2. Giet het beslag in je traybakevorm. Bak het af in 22-27 minuten of totdat je caketester er schoon uitkomt.


Snijdt het Maïsbrood in blokjes en serveer ze warm bij een maaltijd met wat boter en siroop ( Maple)


                             "Bak Ze"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...