Frisse Cake, lekker voor bij de Thee of Koffie!
Nodig:
210 gr patent bloem
150 gr witte basterd suiker
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel baking soda
1/4 theelepel bakpoeder
1 groot ei
250 gr citroen yoghurt of gewone yoghurt met 1 citroen rasp.
80 ml Koolzaadolie (Hollands Goud)
1 eetlepel citroensap
1) In een grote kom mengen we alle droge ingrediënten. In een ander kom mengen we de natte. Meng door elkaar maar vluchtig. Hou het kort. Zodat het nét vochtig is.
2) Giet het in je bekleedde en ingevette cakeblik en bak je cake op 160C. (yep 160) in 45-50 minuten gaar. Check met je satéprikker op gaarheid. Laat de cake 10 minuten in je cakeblik staan voordat je hem op je cakerooster laat afkoelen. ( ongeveer 12 sneetjes)
3) 2 Jaar geleden heb ik eens een gewone citroencake gemaakt en de zaadjes in een bakje gedaan. Ik heb haar gisteren in een grotere pot gezet:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten