Erg makkelijk om te maken! Prep: 20 min-Bak: 20 min. 20 stukjes cake. Deze cake smaakt de volgende dag nog lekkerder, dus probeer het een dag van te voren te maken. (Denk etentje)
Nodig:
280 gr patent bloem
400 gr suiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1/4 theelepel baking soda
220 gr boter
250 ml water
2 grote eieren
125 ml ( 1 bakje AH) sour cream
1 theelepel amandel extract
Bovenlaag:
110 gr boter
65 ml magere melk
495 gr poedersuiker ( 1 bus = 250 gr)
1/2 theelepel amandel extract
100 gr grog gehakte walnoten
1. Verwarm je oven op 190C. Zet je traybake klaar.
2. In een grote kom mixen we de eerste 5 ingrediënten. In een kleine sauspan, combineren we de boter met het water; breng het even aan de kook. Roer dit door het bloemmengsel. In een klein kom mixen we de eieren, sour cream en extract totdat het gecombineerd is. Meng dit bij het bloemmengsel en mix goed door.
3. Giet je beslag in je klaarstaande traybake. Bak het in 18-22 minuten goudbruin en je caketester er schoon uitkomt. Zet op je cakerooster. (20 min.)
4. Voor de bovenlaag combineren we de boter en de melk in een grote sauspan; breng het even aan de kook. Haal het van het vuur en roer geleidelijk de poedersuiker en het extract erdoor. Roer de walnootjes erdoor, maar dat kan ook later gestrooid worden en giet het beslag over de warme cake.
Bak Ze!
Vergeet niet Conny Bakes op Facebook te Liken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten