dinsdag 7 maart 2017
Zoet Italiaans Brood "Ciambellotto"
Dit is een authentieke ciambellotto, a zoet brood dat in Italië werd / wordt gebakken. Probeer het zelf ook eens en zing een ariaatje mee!
Nodig:
560 gr patent bloem
200 gr suiker
2 eetlepels sinasappel rasp
3 theelepels bakpoeder
3 grote eieren
125 ml melk
125 ml olijfolie
1 groot eigeel
1 eetlepel grove suiker
1) Verhit je oven op 180C. In een grote kom mengen we de droge ingrediënten en in een andere de droge, behalve een groot eigeel en de grove suiker. Meng snel bij elkaar tot het net gemengd is.
2) Vorm het deeg in een bal ter grootte van 15 cm en leg het op je bakplaat die met bakspray is ingevet.
Met een siliconeborsteltje smeren we met een eigeel het brood in en strooien er grove suiker overheen.
3) Bak het brood in 45-50 minuten af of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Als het brood te donker aan het worden is leg er dan een vel aluminiumfolie overheen. Haal het van de bakplaat en leg het op je cake rek. Probeer om het zo warm mogelijk te serveren.
Buon Appetito!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...
-
Lancashire Courting Cake To show off their baking skills to their fiancé/betrothed (or maybe their future mother in law) girls from ...
-
Vandaag leen ik mijn kookblog even uit aan mijn facebookpage simple ideas big impact. We gaan een patroontje uitleggen. ; Hondsroos! Nodi...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten