dinsdag 18 april 2017

Het lekkerste Chocolate Chip Koekie recept



Zachte, dikke, mooi ronde chocolade chip Koekies!
Het geheim? Maïzena!

Nodig:
170 gr ongezouten zachte boter
150 gr licht bruine basterd suiker
50 gr fijne kristal suiker
1 groot ei op kamer temperatuur
2 theelepels vanille extract
250 gr patent bloem
2 theelepels maïzena
1 theelepel baking soda (bicarbonaat)
1/2 theelepel zout
225 gr chocolade reep in stukjes gehakt

Doen:
1. In een grote kom mixen we de boter zacht en voegen dan de suikers toe totdat het een licht geheel wordt. Mix het ei en de vanille erdoor. In een andere kom mengen we de bloem, maïzena, baking soda en zout. Voeg langzaam mixend de natte ingrediënten toe. Het koekjes deeg is erg dik en bijna onhandelbaar maar geef niet op. Doe de chocolade stukjes erdoor en mix 5 seconden goed om.
Bedek de kom met plastic folie en zet het in de koelkast. v.a.: 1 uur. Koud zetten is erg belangrijk bij dit koekjesdeeg!!!!!

2. Verwarm je oven op 175C-180C (ken je oven). Haal je koekjes deeg uit de koelkast. Beleg je koekjesplaten met bakpapier.  Het deeg is kruimelig maar komt samen in je warme handen. Draai balletjes van ongeveer rond de 20 gr. Bak ze vanaf 8 minuten totdat ze nog maar nét iets bruin zijn aan de randjes en vrij bleek. Ze zullen er heel erg zacht uitzien als je ze uit de oven haalt. Laat ze 5 minuten afkoelen op de koekjesplaat zelf voordat je ze op je cakerooster laat afkoelen.

3. De koekies blijven een week lang goed, mits goed afgesloten. Je kunt het deeg 2-3 dagen van te voren maken en in de koelkast wegzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...