zaterdag 22 april 2017

Pompoen Brood met Chocolade stukjes uit de Kitchencourtlane Bakery




Nodig voor 2 broden:
- 490 gr patent bloem
- 400 gr fijne kristal suiker
- 2 theelepels baking soda (bicarbonaat)
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel zout
- 250 gr zacht gekookte  pompoen (AH Vriezer)
- 125 ml koolzaadolie
- 145 gr appelmoes (biologische 0% suiker)
- 4 licht geklopte grote eieren
- 1 theelepel vanille
- 80 ml water
- 230 -250 gr chocolade stukjes (Callebaut choc chips)

Doen:
1. Verwarm je oven op 180C. en vet 2 cakeblikken in.
2. In een grote kom mengen we de eerste 6 ingrediënten. In een andere kom mengen we  de pompoen, olie, appelmoes, eieren, vanille en het water.
3. Mix nu langzaam de droge bij de natte ingrediënten terwijl je mixed. Roer de chocolade stukjes (chips) erdoor.
4. Verdeel het beslag over de 2 cakeblikken.
5. Bak de broden af in 50-55 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat de broden 20 minuten in de vorm zitten voordat je ze omkeert op je cakerooster.
6. Bewaren in een luchtdichte container.
7. Serveer met een heerlijke laag boter.

                                   "Geniet"!

Vergeet niet Conny Bakes te "liken " op mijn Facebook pagina!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...