dinsdag 4 april 2017

Rijke Chocolade Brownies uit Massachusetts


Voor 12 Brownies: Prep: 15 min. Bakken: 25 min. plus afkoelen.

Nodig:
200 gr licht bruine basterd suiker
2 eieren (L)
1/2 theelepel vanille aroma
115 gr gesmolten boter
70 gr patent bloem
40 gr cacao (Blooker Amsterdam)
1/4 theelepel bakpoeder (Oetker)
1/4 theelepel zout

Chocolade laag:
3 eetlepels cacao poeder
42 gr gesmolten boter
2 eetlepels warm water
1 theelepel instant koffie
240 gr poedersuiker

1. In een grote kom, mixen we de suiker, eieren en vanille. Mix de boter erbij. Combineer de bloem, cacao, bakpoeder en zout. Doe dit langzaam bij het beslag en mix goed door.
2. Giet het beslag in je met bakpapier belegde Brownie vorm (hema) of vierkante vorm van 20 x 20 cm. Bak in je op 180C. voorverwarmde oven. 25-30 minuten of totdat je satéprikker er schoon uitkomt. Laat de Brownie op je cakerooster afkoelen.
3. Voor de chocolade laag combineren we de cacao en boter. Combineer het water met de instant koffie en doe dit bij de cacao. Roer de poedersuiker erdoor totdat het glad is. Het kan ietsje te droog zijn, voeg dan ietsje meer water er voorzichtig doorheen. Smeer de laag lekker dik over de Brownie en laat hard worden. Snij 12 blokjes.

Vergeet niet om Conny Bakes te "liken"op Facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...