zaterdag 8 april 2017

Rozijn Citroen en Amandel koekjes uit Petworth


Voor ongeveer 24 koekjes heb je nodig:

115 gr zachte boter
150 gr witte basterd suiker
1 heel ei
een dooier en 1 eiwit gesplitst
1/2 theelepel citroen extract of 2 eetlepels citroen rasp
280 gr patent bloem
1 en een halve theelepel bakpoeder
1 eetlepel melk
120 gr rozijntjes
70 gr gehakte ongezouten amandelen
3 eetlepels gehakte groene bigarreaux stukjes
of ipv 1 eetlepel geraspte citroen schil

1. Verwarm je oven op 190C. Spray je koekjesplaten in met baukje bakspray of boter. In een medium kom mix je de boter en de suiker tot een créme. Doe het hele ei en het eigeel met de extract erbij. )Of de 2 eetlepls citroen rasp.) Mix de bloem met de bakpoeder en de melk in de botercréme.
2. Draai balletjes van 15 gr. In een andere kom mengen we de rozijntjes, amandel stukjes en de groene bigarreaux (of 1 eetlepel geraspte citroenschil). Doe het eiwit in een schaaltje en mix daar 1 eetlepel suiker door. Borstel dit goedje over de bovenkant van de balletjes. Dip de balletjes in het rozijnen mengsel en leg ze op de bakplaat. Hou 2-3 cm ruimte tussen de koekjes.
3. Bak de koekjes af vanaf 10-15 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Pas op! Verbrandings gevoelig! Blijf er dus bij!!!Laat ze op je cakerooster afkoelen voor je ze in de trommel doet!


Vergeet niet Conny Bakes te "liken"op Facebook!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...