zondag 9 september 2018

Chocolade Brownies met gedroogde cranberries



Heerlijke Brownies uit de Kitchencourtlane Bakery!

Nodig:
100 gr ongezouten boter, dobbelsteentjes
200 gr donkere chocolade, kleine stukjes
4 medium eieren
250 gr suiker
100 gr patent bloem
1 theelepel bakpoeder
30 gr cacao (blooker)
80 gr gedroogde cranberries
100 gr stukjes walnoten
Poedersuiker om te strooien

Doen:
1. Verwarm je oven voor op 180C. Beleg een 20cm vierkante vorm met bakpapier.
2. Doe de boter en de chocolade stukjes in een hittebestendige kom en smelt dit au bain Marie. Laat afkoelen.
3. Met een elektrische handmixer mixen we de eieren en de suiker totdat het mengsel er bleek uitziet en iets lobbig is.
4. Voorzichtig voegen we hier de gesmolten chocolade aan toe en roeren met een spatel het mengsel om. Zeef de bloem, bakpoeder en de cacao erbij en roer voorzichtig met de spatel om. Daarna voegen we de cranberries en de walnoten erbij. Even door roeren.
5.Giet het mengsel in je bakvorm en bak het in 25-30 minuten af. De bovenkant mag gebarsten en knapperig zijn, de binnenkant zacht. Serveer warm of koud met poedersuiker. Je kunt van dit vierkant 16 stukjes snijden.



                             "Veel Bakplezier"!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Cactus Gratis patroontje van Spin a Yarn Crochet (Camilla Cactus) Ik heb een haaknaald gebruikt van Clover 3,5 mm Voor Acryl heb ik Stylecra...